ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ

Εργαλειοθήκη για την ανάπτυξη επιχειρήσεων (κατάλληλο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και εγκαταστάσεων).

Εργαλεία που εφαρμόζονται σε τέσσερις βασικούς τομείς της επιχείρησής σας:
01. Άνθρωποι: πρόσληψη, πολιτισμός και εργαλεία διατήρησης για ανάπτυξη.
02. Στρατηγική: χαρτογράφηση της βέλτιστης διαδρομής.
03. Εκτέλεση: παραμονή σε καλό δρόμο μεγιστοποιώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα.
04. Μετρητά: αύξηση των πωλήσεων, των κερδών και των ταμειακών ροών.

Κύρια Σημεία του Προγράμματος

01. Το εργαλείο «Νοοτροπία Ανάπτυξης» – εργαλείο αξιολόγησης για τον εντοπισμό και την πλήρη ευθυγράμμιση
02. Κατέχοντας τον αριθ. 1 προτεραιότητα – επικεντρωθείτε στο λέιζερ στις κορυφαίες προτεραιότητές σας, απελευθερωθείτε από το χρόνο που χάνετε και να είστε απόλυτα σίγουροι στο να πείτε «όχι».
03. Τα 4 κλειδιά για άθραυστη ταμειακή ροή – πώς να χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξή σας όχι μέσω επιχειρηματικών δανείων ή επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά μέσω των ίδιων σας των πελατών
04. Η φόρμουλα «FACE» 3 βημάτων για την αντιστοίχιση ατόμων με ρόλους – φόρμουλα που σας βοηθά να τοποθετείτε με συνέπεια το τέλειο άτομο στον ιδανικό του ρόλο.
05. Δημιουργία διαδικασιών που ενισχύουν την ανάπτυξη – επειδή ακόμη και οι καλύτερες προσλήψεις είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις διαδικασίες που διαμορφώνουν την παραγωγικότητα, τη συνεργασία και την απόδοσή τους.
06. Η μέθοδος «ΗΓΕΣΙΑΣ» για να μπείτε στα κεφάλια των πελατών σας – πλαίσιο για να αποκτήσετε σαφή κατανόηση του τι πραγματικά σκέφτονται οι πελάτες σας για εσάς – και τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια αυθεντικά πελατοκεντρική επιχείρηση.

07. Επιλογή της τέλειας θέσης – βήματα για να προσδιορίσετε τη θέση που ευθυγραμμίζεται καλύτερα με τα μοναδικά πλεονεκτήματα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας
08. Οι 3 πιο σημαντικές υποσχέσεις – πρόταση μαγνητικής αξίας, με το να γίνεις κρυστάλλινος στις υποσχέσεις που πρέπει να δώσει η επιχείρησή σου (και σε αυτές που δεν πρέπει)
09. Οι 4 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στους πελάτες σας – αξιοποιήστε τα σχόλια των πελατών
10. Εμμένοντας στον ρυθμό της ανάπτυξης – πλαίσιο για να διατηρείτε όλες τις συναντήσεις, τις συνεργασίες και τις προσπάθειες της εταιρείας σε συγχρονισμό με τα αναπτυξιακά σας σχέδια.
11. Πολλαπλασιάστε τα κέρδη σας με το «Pricing Psychology» – εργαλεία και τακτικές για άμεση ώθηση στα έσοδα, τις μετατροπές και τον όγκο παραγγελιών.

Διάρκεια Προγράμματος

4 ΗΜΕΡΕΣ | 4 ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ / ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

+ Φύλλα εργασίας + Αξιολόγηση

X